bijenwasdoek duurzaam cadeau pynappel

Bijenwasdoek, hét duurzame
alternatief voor aluminium & huishoudfolie

Met deze bijenwasdoeken ga je direct verantwoord en verpakkingsvrij aan de slag! Ze zijn waterafstotend, flexibel en hechten gemakkelijk door de warmte van je handen. Gemakkelijk schoon te maken en keer op keer te gebruiken. Wikkel de bijenwasdoek bijvoorbeeld om gesneden groenten en fruit om ze vers te houden. Dek je saladeschaal ermee af of verpak de kaas van de kaasboer erin.

We vertellen je hieronder graag meer over de bijenwasdoek en het gebruik ervan

bijenwasdoek verse producten medium large blauw geel

Zo gebruik je een bijenwasdoek

De bijenwasdoeken zijn gemaakt van biologisch katoen (geweven in Duitsland), biologische bijenwas, dennenhars uit een traditionele kan en fairtrade biologische kokosolie. Het doek is een praktische, natuurlijke en herbruikbare verpakking voor je etenswaren. Het vervangt aluminium- en huishoudfolie, plastic en papieren verpakkingen en je lompe lunchbox voor onderweg! Het is flexibel en hecht zichzelf heel gemakkelijk aan andere oppervlakken door de warmte van je handen. Ideaal voor het afdekken van bakjes, schalen en borden met etenswaren. Of gebruik het als verpakking voor kruiden, kaas en brood. Mogelijkheden genoeg om je eten vers te houden!

* Let op: niet geschikt voor warme etenswaren, vis of rauw vlees.

bijenwasdoek schoonmaken reinigen duurzaam cadeau pynappel

Gemakkelijk schoon te maken voor hergebruik

Deze bijenwasdoeken zijn duurzaam doordat ze met goede zorg zeker wel één tot twee jaar mee gaan. Reinig de wraps na gebruik met koud tot lauwwarm water. Gebruik een schone spons en huishoudzeep (alcoholvrij). Hiermee maak je de bijenwasdoeken voorzichtig schoon en verleng je de levensduur! Wring de bijenwasdoekjes niet uit en laat ze niet verkreukelen. Laat ze aan de lucht laten drogen of veeg voorzichtig af met een handdoek.

Lekker duurzaam en super handig zo’n bijenwasdoek!
🐝 Etenswaren blijven supervers
🐝 Gemaakt van natuurlijke grondstoffen
🐝 Repareer en verleng zelf  de levensduur met de bijenwas reparatieset
bijenwasdoek verpakking van graspapier duurzaam cadeau pynappel

Verpakt in graspapier

De verpakking is gemaakt van graspapier en wordt gebruikt om de biologische bijenwasdoeken in te bewaren en als hanger voor recepten, foto’s en nog veel meer. Multifunctioneel dus! Wat is er groener dan gras? Graspapier wordt zoveel mogelijk gemaakt van de snel hernieuwbare grondstof gras, die zonder chemicaliën kan worden verwerkt en aanzienlijk minder water en energie verbruikt. Het gras of hooi wordt lokaal geoogst in de buurt van de papierfabrikant. Elke verpakking wordt met de hand geseald, dus elke zegel is uniek. De zegellak wordt zorgvuldig vervaardigd volgens de oude traditie in Duitsland – en dat van puur natuurlijke grondstoffen!

 

KOOP DE BIJENWASDOEKEN HIER >

Verkrijgbaar in 3 verschillende sets
met diverse kleuren en formaten

handgemaakte bijenwasdoek pynappel duurzaam cadeau
bijenwasdoek picknick duurzaam broodtrommel pynappel cadeau
bijenwasdoek starterset rood groen geel wraps pynappel